DeWenteltrap (8)
brain-5472126_640

Nieuwsbrief

Praktijk De Wenteltrap

Juli 2022

Beste lezer.
Hier de tweede nieuwsbrief.

Boekentip :

Superfood brood
Saskia van As is arts en behandelt mensen met darmklachten en chronische aandoeningen. Vaak adviseert zij, brood en alle granen weg te laten. Voor veel mensen is dat de oplossing voor hun problemen. Steeds meer mensen vermijden brood niet alleen omdat zijn een allergie hebben voor gluten of tarwe, maar omdat zij zich door geen brood te eten veel fitter voelen.

Waarom Superfood Brood?

Drs. Van As beseft dat dit advies ingrijpend is. Een leven zonder brood is niet altijd eenvoudig. Wat moet ik eten als ontbijt? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat eten mijn kinderen op school? Als antwoord op die vragen ontwikkelde Saskia van As broodrecepten die een uitstekend alternatief voor iedere dag bieden. Deze recepten zijn nu gebundeld en uitgebracht in het boek Superfood Brood.

9789082170719

De cholesterol-leugen

816x1200 cho

Cholesterolverlaging is voor de farmaceutische industrie, artsen en de margarinefabrikanten een miljarden business geworden, maar volgens de inzichten van prof. Hartenbach en enkele andere vooraanstaande wetenschappers volstrekt overbodig, schadelijk en vaak zelfs levensgevaarlijk. Het medicijn Lipobay heeft met een aantal dodelijke slachtoffers het publiek weliswaar opgeschrikt, maar slechts weinig mensen weten, hoe groot de misleiding door de ‘cholesterolmaffia’ werkelijk is.

In dit voor het grote publiek geschreven boek veegt prof. Hartenbach de vloer aan met de heersende opvattingen over cholesterolverlaging en benadrukt hij juist de grote betekenis en de positieve invloed van cholesterol op onze stofwisseling. Hij levert het bewijs dat arteriosclerose en hartinfarcten niets met cholesterolniveaus te maken hebben en geeft aan hoe we deze ziekten kunnen voorkomen.

linkedin 
facebook 
Smaakvol-Mild---groep-bewerkt
122584

Melk

Er zijn twee soorten melk: melk met Caseïne 1 (A1) en melk met caseïne 2 (A2).
Wat is het verschil?
Caseïne 1A melk komt van de Holstein-Friesian koe. Deze koeien geven gemiddeld 55 liter melk per dag. Door selectie- maar ook door verandering van veevoer is de melkproductie van de koe gestegen van 2.500 liter per jaar na 10.000 liter per jaar.
Caseïne A2 melk komt van het oude koeienras. Deze melk kunnen we veel beter verteren. Lactose-intolerantie komt bij dit type melk haast niet voor.

Ecoplaza in Assen heeft in het jaar 2020 een gehele lijn met type-2 melkproducten in de schappen gehad. Maar veel mensen kennen deze type melkproducten niet met het gevolg dat al de producten van de caseïne type-2 melk weer uit de schappen zijn verdwenen. Met name de Jersey-koe is produceert caseïne A2 melk.

Mocht je nog als zoogdier aan de koe hangen, dan kun je beter overstappen op dit soort melk. Wist je trouwens dat melk van het type A1 juist botontkalking veroorzaakt? De oorzaak is een verkeerde verhouding tussen magnesium, calcium en fosfor in dit soort koeienmelk. Het probleem is dat calcium in melk gebonden is aan calciumcarbonaat en hierdoor niet kan worden opgenomen door ons lichaam, en dus ook de botten niet kan versterken.

Calcium en magnesium in de juiste verhouding.


Kalk kan pas goed worden opgenomen als in het bloed een juiste verhouding zit tussen calcium en magnesium, en wel in de verhouding 2:1. In onze zuivel (A1) is de verhouding 4:1. Door het drinken van dit type melk onttrek je magnesium aan je botten. Dit verzwakt de botten weer extra.

Spierkrampen in kuiten of voeten
Mocht je regelmatig last hebben van spierkrampen in je kuiten of je voeten, verminder dan de zuivel maar eens en kijk dan wat het met je doet.
facebook 

Soja voor en nadelen.

beans-3041690_1920
Soja wat eerder diervoer was wordt nu ook door de mens massaal ingenomen.
Al in de jaren zestig was soja in zwang bij vegetariërs uit de hippie-beweging. In de jaren negentig is de verkoop enorm gestegen. Duidelijk is wel dat soja in de niet gefermenteerde vorm niet geschikt is voor ons als mens. Met namen Aziaten eten vooral veel niet-gefermenteerde sojascheuten, tofu, sojamelk, sojayoghurt en sojapudding. Gefermenteerde sojasaus echter bevat veel te veel ongebonden glutamaat, en dat is schadelijk voor de mens en geeft veel histamineproblemen.
Hier een aantal nadelen.
 • Soja bevat te veel fytinezuur. Dit belemmert de opname van calcium, zink, magnesium en ijzer.
 • Saponines in soja zorgen ervoor dat darmwand doorlaatbaar wordt.
 • Lectine en haemaglutinine veroorzaken bloedklonters van de rode bloedcellen. Dit belemmert het zuurstofvervoer in het lichaam.
external-content.duckduckgo-1-2
Zeolite
 • Zeoliet bezit, net als alle andere soorten klei, een zeer sterke negatieve lading, Hierdoor is het in staat om bijna alle gifstoffen in het lichaam te neutraliseren. Bijna alle gifstoffen hebben namelijk een positieve energetische lading en worden dus door de negatieve lading van zeoliet geneutraliseerd.
  Al met al is dit middel absoluut een allround middel, wat voor vele fysieke problemen kan worden ingezet en een enorm positieve impact heeft op de gezondheid van het menselijke lichaam.
  • Zeoliet heeft een bijzonder sterke werking tegen de vorming van kanker in het menselijke lichaam.
  • Zeoliet gedraagt zich als een antioxidant in ons lichaam, waardoor het in staat is om vrije radicalen te elimineren en zo te voorkomen dat deze cel-mutatie en/of -beschadiging veroorzaken.
  • Zeoliet is in staat om nitrosamines in ons spijsverteringsstelsel te neutraliseren, waardoor verschillende vormen van kanker geen kans krijgen zich in ons lichaam te manifesteren.
  • Zeoliet heeft een remmende werking op het ontstaan van diabetes type II, doordat het de nitrosamines, die medeverantwoordelijk zijn voor het ontstaan van deze diabetes-vorm, neutraliseert.
  • Zeoliet is in staat gifstoffen, zware metalen en radioactieve straling in te kapselen en zeer effectief uit ons lichaam af te voeren.
  • Zeoliet bezit zeer sterke antivirale eigenschappen, waardoor deze virussen geen kans meer krijgen het menselijke lichaam ziek te maken en waardoor het lichaamseigen immuunsysteem een aanzienlijke boost en oppepper krijgt. Het is zelfs in staat ons lichaam sterk genoeg te maken tegen pandemieën zoals de vogel- en varkensgriep, al is er geen garantie hiervoor, maar wel veel bewijs wat deze theorieën ondersteunt.
  • Zeoliet balanceert de pH-waarde in ons lichaam feilloos uit, waardoor vele ziektes en hun vervelende verschijningsvormen voorkomen worden die in onze vervuilde maatschappij helaas in groten getale voorkomen.
  • Zeoliet ondersteunt daarnaast uitstekend bij het maximaliseren van de opname van voedingsstoffen uit ons dagelijkse eten en drinken, waardoor met name bij ouderen allerlei vormen van chronische ziekten mogelijkerwijs kunnen worden voorkomen en bestreden.
Email Marketing Powered by MailPoet