DeWenteltrap (8)

Nieuwsbrief

Praktijk De Wenteltrap

Maart 2022

Beste lezer.
Eindelijk is het dan zover mijn eerste nieuwsbrief:

De pollen zijn weer actief. Al in december 2021 waren er weer pollen. Voor al diegenen die altijd voor een behandeling kwamen, is dit het moment om weer langs te komen voor Pollenallergie behandeling.
Afvalstoffen
Onze geestelijke achteruitgang en de afgenomen energie door schade aan organen zijn de kenmerkende symptomen voor een teveel aan gifstoffen. Onze uitscheidingsorganen zijn vaak op latere leeftijd niet meer in staat om de grote hoeveelheid stoffen onschadelijk te maken en hebben grote moeite met het uitscheiden ervan. De afvalstoffen worden dan in ons bindweefsel en vetweefsel opgeslagen met al de gevolgen van dien.
Verwen wat meer je lever en nieren
Door al het gedoe de laatste jaren zijn we meer belast met stress. Ons lichaam wil de nodige aandacht. Vandaar eenverwen moment voor je detox-systeem.
Het voorjaar is in aantocht. Tijd voor een grote lichamelijke schoonmaak. Te denken valt aan detox lever & detox nieren.
  • Hier een aantal middelen om je lever te schonen: Mariadistel, Glutathion, Kurkuma, gember, paardenbloem, artisjok, witte eikenbast, smeerwortel, leverkruid, zwarte walnootschil, alsum, Chelidonium majustinctuur (stinkende gouwe).
  • Hier een aantal middelen om je nieren te schonen: Javaanse nierthee. De nierkuur van Hulda Clark, goldenrot-tinctuur, guldenroede, gingerroot, glycerine, arginine, co-enzyme q-10, l cysteïne.
  • Voor het oplossen van slakken kun je fruitazijn, appelazijn en azijnzuur nemen.
  • Boekentip link.

Een client aan het woord.

Veel kwaaltjes en aandoening zijn te herleiden tot emoties en denkwijzen. Dat had ik niet door, toen ik met Lyme rondliep en nergens de juiste hulp kreeg. In het voorjaar van 2020 ben ik per toeval – bestaat dat eigenlijk wel? – in aanraking gekomen met Ludzer de Boer. Dankzij zijn begeleiding heb ik de stappen gezet die ik al jaren wenste te zetten, maar waarvan ik door jarenlange, aangeleerde denkwijze en houding was vergeten dat ik ze überhaupt kon zetten.

Door terug te keren naar mezelf heb ik mijn ware kracht gevonden en dat voelt fantastisch. Ik ben mijn eigen jarenlang kwijt geweest, maar heb mede dankzij de kapstokken die Ludzer de Boer mij heeft aangereikt het pad naar binnen teruggevonden. Eenieder die nu geïnteresseerd is wil ik aanraden om een consult te boeken, eenieder die nu denkt ‘wat een zweverige praat’ wil ik aanraden om twee consulten te boeken.

Boekentip :

Waarom ben ik mijn broertje niet?

Oudste, middelste, jongste in het gezin

Samenvatting

Dit boek behandelt de vraag, of de plaats die een kind in de rangorde van leeftijden tussen de broers en zusjes in het gezin inneemt, medebepalend is voor zijn latere weg.
Maakt de plaats die iemand inneemt in de kinderrij in het ouderlijk gezin iets uit voor wat hij later wordt?
Zijn er verschillen te herkennen in enige kinderen en kinderen die de eerste zijn in een kinderrij?
Voor ouders een rijke bron van informatie over enkele meer verborgen eigenschappen van hun kinderen.
‘Een boek om in één adem uit te lezen, want het gaat over jezelf. We zijn allemaal eerste, tweede, derde of enig kind…”

waarom ben ik mijn broerdje niet

Ben je nog niet uitgelezen en wil je een artikel van mij lezen zie link voor een aantal artikelen van mij geplaats in bv Spiegelbeeld.

De chemische basisregulatie van ons lichaam.

ph
847x1200

Waarom Hebben Gezonde Mensen Vitaminesupplementen nodig ?

Na zijn bestseller “Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid”, komt Dr. Gàbor Lenkei weer met een zeer verhelderend boek over gezondheid. Nu richt hij zich vooral op de relatief kleine lichamelijke problemen, die het leven van over het algemeen gezonde mensen kunnen verzuren. In “Waarom hebben gezonde mensen vitaminesupplementen nodig?” delen 211 mensen hun ervaringen met vitaminen en mineralen en de positieve effecten die het bij hen gehad heeft op veel voorkomende alledaagse “kwaaltjes” (huidproblemen, te hoog gewicht, te lage energie, slecht slapen, onvruchtbaarheid, verminderde concentratie, stress, ……). Dit is geordend naar onderwerp waarbij Dr. Lenkei wetenschappelijke uitleg geeft bij de resultaten die bereikt worden. Hij start het boek met een uiteenzetting over kwalitatieve honger en hij laat zien (geïllustreerd met veel illustraties) hoe sterk de voedingswaarde van onze voeding in de afgelopen decennia is gedaald.
“Als gezonde mensen niet aan een vitaminetekort zouden lijden, zouden vitaminesupplementen hun gezondheid niet verbeteren. En dat is het juist, hun gezondheid gaat er wel op vooruit. En nog geen klein beetje ook!” Dr. Gàbor Lenkei

808x1200

Bijwerking

Bijwerkingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn, is een bekentenis van een ex-topman uit de farmaceutische industrie. Nadat hij met pensioen ging heeft hij jaren gezwegen. Na een hevige en onethische advertentie-campagne gericht op kinderen, die door zijn ex-werkgever enkele jaren geleden gelanceerd werd in Duitsland – waar hij woont – verbrak hij zijn stilzwijgen. Hij vertelt in dit boek dat hij een van de criminelen was, die o.a. het medicijn Prozac op de markt heeft geholpen; het medicijn dat de meeste zelfdodingen teweeg heeft gebracht.
Hij heeft zelfs getuigd in processen van slachtoffers van dit medicijn tegen de producent. Hij vertelt hoe hij ambtenaren heeft omgekocht om nieuwe medicijnen goedgekeurd te krijgen. We weten allemaal dat de farmaceutische industrie er geen belang bij heeft dat wij gezond zijn; ze hebben er belang bij dat we hun producten gebruiken en ze zijn uit op winst, veel winst. Maar dat er corruptie, omkoping, fraude en belangenverstrengeling plaatsvindt om die winst veilig te stellen, zal voor vele lezers een nieuw feit zijn. Het zijn schokkende bekentenissen. Dr. John Virapen geeft aan het eind van dit boek een lijst van zaken die de consument kan doen om deze praktijken te helpen stoppen.
Wist je dat:
– grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
– meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
– er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
– de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?
– er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?
De rustige bladspiegel en een vlotte lopende schrijfstijl maken dit boek toegankelijk voor een breed publiek.

Ook zo verslaafd aan wit-meel of tarwe?

Neem eens een andere soort pasta.
Te denken valt aan bv Linzenpasta of erwtenpasta of bv kikkererwten-pasta, maispasta, rijstpasta. Deze pasta soorten zijn beter opneembaar. Veel beter dat wit-meel en tarwe mits uiteraard biologisch.
Linzen en erwten pasta geven geen opgeblazen gevoel bij de meeste mensen. Er is tevens een Spaghetti op rijst basis gemaakt (bruine rijst). Lasagne bladeren van gele linzen (glutenvrij bio). Macaroni van mais en rijst (glutenvrij bio). Penne Quinoa (glutenvrij bio). Tricolor mini Penne (bio glutenvrij) van Quonoa & Amarante. Zie foto voorbeelden onderin.herpes

Velen van ons hebben Herpes simplex virussen levenslang bij zich. Deze veroorzaakt een levenslange latente (slapende) infectie met terugkomende uitbraken. Het virus verschuilt zich in het zenuwweefsel. Er zijn veel antivirale middelen, maar de resistentie hiertegen is vrij hoog. De meest bekende symptomen zijn: koortslip, aften, genitale koortsblaasjes, maar ook de windpokken en gordelroos is een zeer pijnlijke herpesinfectie die vooral bij ouderen veel voorkomt.
Een verminderde weerstand dan wel immuniteit is een belangrijke risico factor voor alle de herpesvirussen. De herpesvirussen wachten ‘slapend’ in het beschermende zenuwweefsel tot de immuniteit van ons vermindert, bijvoorbeeld door ziekte, te veel stress of een tekort aan de juiste voedingsstoffen. De belangrijkste bescherming is dus: een goede immuniteit door gezonde voeding, voorkomen van tekorten aan mineralen en vitamines (Multi, vitamine D, vitamineC, vitamine B-complex), en een gezonde leefstijl. Nog een tip om je immuunsysteem een boost te geven is er Engystol. Een prachtig homeopathisch middel dat vaak snel de klachten vermindert.
Advies: L-lysine tegen de koortsblaasjes, maar recent onderzoekt toont ook aan dat een dosering van 1-3 gram vereist is en een argininevrij dieet. (Virus voedt zich met arginine, lysine remt het virus). Waar komt L-arginine van nature in voor? Het is te vinden in dierlijke voedingsmiddelen, vis, vlees vooral roodvlees en gevogelte, eieren en zuivel. Maar zit ook in noten, zaden en peulvruchten, ook in bladgroente en bepaalde fruitsoorten, vooral in rozijnen.
Naast de vele studies geeft men aan dat er een aantal middelen zijn voor ondersteuning. Denk hierbij aan bio flavonoïden / polyfenolen en vooral honingproducten.
logo-de-wenteltrap22-01-2010-1
facebook 
linkedin 
Wees vrij dit bericht te delen.
Vriendelijke groet
Ludzer de Boer.
02
01
04
07
06
05
Email Marketing Powered by MailPoet