DeWenteltrap (8)

Nieuwsbrief

Praktijk De Wenteltrap

December 2022

Ik wens jullie allemaal een heel gezond 2023.

Het is nooit te laat, te Zijn wie je werkelijk bent.


Beste lezer

Boekentip :
Het bloedgroepdieetvoor elke bloedgroep een eigen programma voor voeding, gezondheid en beweging

Samenvatting

Op overtuigende wijze toont D'Adamo aan dat er een verband bestaat tussen iemands bloedgroep, zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten, vitaliteit, psychische gesteldheid, voeding en lichamelijke activiteit. Wat voor de een goede voeding is, kan voor de ander zelfs slecht zijn. Mensen met bloedgroep o varen wel bij een geheel ander voedingspatroon dan mensen met bloedgroep AB. Dit boek geeft voor elk van de vier bloedgroepen - 0, A, B en AB een eigen gezondheidsstrategie bestaande uit: een voedingsprogramma met menusuggesties en recepten informatie over vitamine- en mineralensupplementen en kruiden informatie over vatbaarheid voor en voorkomen van ziekten een bewegingsprogramma met de beste lichamelijke activiteiten. Vele mensen hebben inmiddels de voorschriften van D'Adamo met succes in praktijk gebracht.

757x1200
59051535._SX318_

Voedsel combineren voor en nadelen..

Het onderwerp van het combineren van ons voedsel staat vrij regelmatig in de belangsteling.
Al in 1922 schreef Dr. Ivan Pavlov The Work of the Digestive Glands. In dit boek worden de grondslagen voor het verantwoord combineren van voedsel uitvoerig onder de aandacht gebracht.
Het eten van verkeerde voedselcombinaties, waarbij de benodigde enzymen niet optimaal kunnen functioneren, leidt heel vaak tot indigestie, dus tot verstoring van de spijsvertering als gevolg van overlading van de maag. Met vaak als negatieve bijwerking gisting en rotting van het voedsel. De toxinen die gevormd worden bij deze processen kunnen, eenmaal opgenomen in de bloedbaan, een allergische- of toxische reactie veroorzaken. Hier is er dus geen sprake van een allergie voor een specifiek voedingsmiddel, maar alleen een allergie voor de gevormde toxines als gevolg van gisting en rotting van het voedsel, dus als gevolg van verkeerde voedselcombinaties.
Veelal zie je de allergisch voedingsallergie verdwijnen, zodra je consequent de juiste keuzes qua voeding maakt.

Voedsel combineren. Voordelen en nadelen.
1.Onze voeding wordt bij deze methode in drie groepen ingedeeld.
➢ Geconcentreerde voedingsmiddelen
➢ Vette voedingsmiddelen
➢ Waterige voedingsmiddelen
Eiwitten zijn de meest complexe voedingsmiddelen en vergen daardoor de meeste tijd en energie voor vertering.
Fruit is het minst complex en bevat het grootste gedeelte aan water.
Met uitzondering van avocado’s, bananen en gedroogd fruit, blijven alle vruchten slechts heel kort in de maag en worden met een geringe hoeveelheid energie in heel korte tijd in de darmen verteerd.
2. Voor de vertering van eiwitten, zetmeel en fruit(suikers) zijn verschillende soorten spijsverteringssappen met de daarbij behorende enzymen nodig. De verschillende specifieke enzymen functioneren optimaal onder verschillende omstandigheden, en kunnen in elkaars aanwezigheid elkaars werking neutraliseren.

Daarom is het heel belangrijk om eiwitten, zetmeel en fruit(suikers) niet te combineren.
Indien eiwit en zetmeel gecombineerd worden in een maaltijd, worden er diverse spijsverteringssappen afgescheiden, die elkaars werking kunnen opheffen. Resultaat: het eiwit zal gaan rotten en het zetmeel fermenteert.
Voorbeelden van foute combinaties zijn:
Aardappelen met vlees Brood met kaas
Rijst met kip
Indien eiwit gecombineerd wordt met fruit (suikers), gaat het eiwit rotten en gaan de suikers fermenteren met als resultaat gasvorming in darmkanaal.
Voorbeelden van foute combinaties zijn:
Grapefruit met ei Noten met rozijnen Yoghurt met fruit.
Bij combinatie van zetmeel en suiker zullen beide fermenteren met als resultaat gasvorming
Gasvorming kan bijvoorbeeld optreden bij de volgende combinaties:
Brood met jam Pannenkoeken met stroop Vruchtengebak Krentenbrood
Onze traditionele voedselcombinaties hebben dus een remmend effect op de spijsvertering. Energie en waardevolle nutriënten gaan namelijk verloren als gevolg van fermentatie en rotting van het voedsel.

Weetje: Gebruik fruit met geen enkel ander voedsel, dus uitsluitend apart. Let op: een meloen moet je bovendien niet met ander fruit combineren.
Schermafbeelding 2022-09-06 100519
Schermafbeelding 2022-09-07 142639december
Schermafbeelding 2022-09-07 145246
Schermafbeelding 2022-09-07 154008
Wat ik nou nooit zou doen top 5.
Drinken van niet-versgeperst sinaasappelsap.
Deodorant met aluminium.
Tilapia-vis eten.
Rennies gebruiken tegen oprispingen.
Minder dan anderhalve liter water per dag drinken.

Vitamines en mineralen.

medicines-4944594_1920
Vitamines en mineralen.
Ik krijg veel vragen over vitamines en mineralen
Veel vitamines en mineralen die worden verkocht in winkels, zijn vaak zo geproduceerd dat ze slecht worden opgenomen in het lichaam. Veel vitamines en mineralen hebben immers geen natuurlijke structuur. Hierdoor herkent het lichaam ze niet of nauwelijks. De (synthetische) molecuulstructuur lijkt bijvoorbeeld op vitamine C, maar is het niet. Ons lichaam moet veel doen om deze nep-vitamine C te herkennen.

Eigenmerk van winkels zoals Kruidvat, Trekpleister, Hema, De Drogist beveel ik niet aan. Deze zijn meestal niet goed opneembaar, doordat ze slecht worden herkend door het lichaam. Nep-vitamines hebben namelijk geen levende cel en bevatten daardoor niet de vitale kracht die echte vitamine wèl heeft. Kortom, de werkelijke effecten van synthetisch middelen is verwaarloosbaar. Zulke nepmiddelen worden gewoon weer uitgeplast of opgeslagen in ons lichaam met mogelijk negatieve gevolgen.
De betere vitamines en mineralen zoals Solgar worden goed opgenomen. Deze zijn dan ook de duurste. Meerdere merken waar ik van weet dat ze goed zijn: AOV, Hulda Clark, Solgar, Mattisson, Terrasana, Pharma Nord, Now.

Duidelijk is: neem vitamines en mineralen die van natuurlijke oorsprong zijn.


Weetje:
Celzouten, wie neemt ze niet? hier een mooi overzicht:
Bij het maken van de celzouten worden de mineralen verwreven. Hierdoor kunnen ze gelijk door de cel worden opgenomen en kan hierdoor direct het evenwicht in de cel herstellen.
Knipsel
Schermafbeelding 2022-09-19 090750
Zero water wat is dit? Wat zit er nog in en wat niet meer.
Let op: heb je deze waterzuiveraar ook gekocht? Hier zit niks (zero) meer in, dus ook geen mineralen en spoorelementen meer. De geruststelling is vul je maaltijden aan met Soul = oplossing van zeezout/Himalaya zout, of schaf een flesje Elementair multi trace van Vitals aan.
EMT10-Elementair-multi-trace-122x50mm-600x600-1

D3

02
Vitamine D3
Vitamine D speelt een heel belangrijke rol bij de stofwisseling en mineralenopname, samen met vitamine K. Ook is vitamine D een regulator voor andere processen in ons lichaam. Veel mensen hebben een tekort aan D3, met als mogelijk gevolg chronische ontstekingen en zelfs vroegtijdig overlijden. Ook is bekend dat een D3-tekort ons microbioom in de darmflora verandert. Dit leidt tot verminderde aanmaak van vitamine B1, B5 en K. En dat kan weer leiden tot een verhoogd ziekterisico.
Tevens blijkt uit onderzoek dat Vitamine-D-tekort het risico verhoogt op o.a. diabetes, obesitas en arteriosclerose, maar ook op hypertensie en hartkwalen, coronaire ziekten en infarcten.

Vitamine D3 speelt bovendien een cruciale rol bij de bescherming tegen Covid-19 en de behandeling hiervan.
Veel mensen vragen mij, welke dosis D3 men moet innemen. Met behulp van de onderstaande tabel kan je gemakkelijk uitrekenen hoeveel je nodig hebt. Recente studies geven aan dat we gedurende de wintermaanden 2000 IU nodig hebben.
Per dag, voor al de duidelijkheid (= 50 MCG)

D3-tabel
2.5 mcg (microgrammen) = 100 IU.
5 mcg = 200 IU.
10 mcg = 400 IU.
15 mcg = 600 IU.
20 mcg = 800 IU.
25 mcg = 1000 IU
30 mcg = 1200 IU


Even terugkomen op appelazijn (vorige nieuwsbrief):
Ik heb veel voordelen van Appelciderazijn genoemd, maar hier nog even een kanttekening. Je kunt appelciderazijn beter niet langer dan zes weken aaneengesloten innemen. Appelzuur kan je lichaam kan namelijk uitputten. Het wordt veel ingezet om af te vallen. Maar ook hier geldt: te veel is niet goed.
Wat ik nog moet vermelden is dat appelciderazijn boordevol sporenelementen, micronutriënten, enzymen en antioxidanten zit.
daisy-flowers-5-picjumbo-com
logo-de-wenteltrap22-01-2010-1

Wees vrij deze nieuwsbrief door te sturen.

facebook 

Spiegelbeeld geplaatste artikelen.

Wie staat er aan het roer van jouw leven? Ben jij het echt zelf? Of is het de verongelijkte puber in je, of de sterke leider? Iedereen heeft deelpersoonlijkhden in zich. Het is echter zinvol naar hen te gaan kijken wanneer één de overhand krijgt en dit tot problemen leidt.
image
IMG_4394
spiegelbeeld september2021
IMG_3780
Spb dec 2020 kl
Email Marketing Powered by MailPoet