Eetwaar= eetbaar?
J. Kamsteeg
Beschrijving
Iedereen met lichamelijke klachten heeft wel eens geprobeerd uit te zoeken of de oorzaak daarvan niet bij het dagelijks voedsel ligt. Het is algemeen bekend dat het eten van uien, bietjes of rauwe zuurkool voor sommigen vervelende lichamelijke gevolgen heeft, maar wat doe je als er meer aan de hand is?
Eetwaar = eetbaar? helpt de oorzaken van lichamelijke `storingen´ te begrijpen. Vragen over onze voeding en de mogelijke effecten daarvan op ons lichaam worden beantwoord, zoals: hoe ontstaat voedselallergie, wat is het, en wie is er gevoelig voor? Allerlei ziektebeelden komen aan bod: van overgevoeligheid voor gluten en het `chinees-restaurantsyndroom´ tot overgevoeligheid voor kleurstof en aspirine.
In Eetwaar = eetbaar? wordt speciale aandacht besteed aan histamine, omdat deze stof een rol speelt bij het ontstaan van allergische reacties. Alle voedingsmiddelen die histamine in het lichaam kunnen vrijmaken en die bij klachten als migraine, astma, reuma, galbulten of eczeem vermeden moeten worden, komen in dit boek aan de orde.
Eetwaar = eetbaar? is dé vraagbaak voor de consument die meer wil weten over zijn voeding en over de samenstelling van voedsel. Bovendien vormt het, samen met het eveneens door dr. J. Kamsteeg geschreven E = eetbaar?, voor diëtisten en specialisten een uitermate handig naslagwerk op het gebied van voedselallergieproblemen.
Dr. J. Kamsteeg, verbonden aan het Klinisch Ecologisch Allergiecentrum KEAC in Weert en oprichter van de Databank Voedseladditieven: `De consument en de patiënt met voedselintolerantie moeten hun eigen “veilige´´ voedsel kunnen samenstellen. Eetwaar = eetbaar? geeft informatie over alles wat met voedselallergie
te maken heeft, zodat de consument weet wat hij eet!´
- Een voedselallergie is een afwijkende reactie van het immuunsysteem op een voedingsmiddel. Het lichaam denkt dat het betreffende voedingsmiddel een vijandige indringer is en gaat antilichamen maken. In Nederland hebben circa 150.000 mensen een voedselallergie. Dit boek beschrijft de allergische reactie, de stoffen die het lichaam erbij vrijmaakt en hun effecten op het lichaam. Vervolgens worden allergietests en therapieen beschreven. In tien groepen worden verschillende voedselallergieen behandeld met daarbij de voedingsmiddelen waarin ze voorkomen, de beschikbare tests en de behandelmethoden. Het laatste hoofdstuk geeft per voedingsmiddel aan welke mogelijke allergische reacties dit kan veroorzaken. De auteur heeft veel onderzoekservaring met allergieen en is beroepsmatig verbonden aan een klinisch Allergie Centrum. Een boek met veel informatie over de meest voorkomende en schaarsere voedselallergieen. Een redelijke voorkennis is wel gewenst. Het boek is een geheel herziene en geactualiseerde herdruk.
In de trend van!!
- E=eetbaar
- Optimaal gezond zonder medicijnen
- Suiker – almagaan en hun invloed op uw gezondheid
- Schimmels – suiker en allergie
- ABC Astma – lupus en allergie
- Als chemische stoffen en geuren je ziek maken.
- Slikken
- Censuur wat u niet mag weten over uw gezondheid
- 100 jaar medische leugens
- Bijwerkingen
- Elektromagnetische straling
- Water het goedkoopste medicijn
- Wat zit er in uw eten?
Heb je dit boek gelezen?
Wil je een mening geven over dit boek?
Laat een comment achter!!
Geef een reactie